Datarapportering som fungerar: En framgångsrik metod för att öka engagemang och affärsvärde i samarbete med beslutsfattare

4 mars 2024 - Lästid: 1 min

Utmaning:

Ett medelstort finansiellt företag hade bestämt sig för att bli datadrivet och hade därför under några års tid med hjälp av ett stort datateam tagit fram ett hundratal rapporter med mätvärden baserat på externa och interna datakällor i organisationen. Företaget hade haft inställningen att ta fram så många olika datapunkter och rapporter de kan till de personer som efterfrågar informationen.

Alla dessa rapporter kostade miljontals kronor i månaden att underhålla och beslutsfattare kunde inte hitta de mätvärdena de behövde bland alla dessa rapporter. De flesta blev överväldigade av mängden information och visste inte vart de skulle börja titta för att kunna använda data för att ta bättre affärsbeslut.

Ett konferensrum där man kommer vara redo att analysera KPI:er och rapporter

Vår lösning:

STOIX satte sig med relevanta personer för olika avdelningar och gick igenom deras verksamhetsmål för de kommande åren. Utifrån utbytet av deras affärskunskap och expertis kunde vi tillsammans koppla verksamhetsmål till relevanta mätvärden och på så sätt få en gemensam förståelse för hur analysen av dessa mätvärden hade en positiv effekt på deras affär.

Resultat:

Med hjälp av STOIX fick kunden hjälp att fokusera på mätvärden som hade direkt effekt på deras affär och verksamhetsmål. Företaget gick från hundratals rapporter till ett fåtal och engagemanget kring att titta på och analysera rapporterna ökade med flera 100 procent.

Har du liknande utmaningar på ditt företag eller andra utmaningar inom datadrivet beslutsfattande Kontakta oss idag, och låt oss tillsammans arbeta mot dina datadrivna mål.