Så sparade ett scale-up företag 200 KSEK varje månad

6 februari 2024 - Lästid: 2 min

Utmaning:

Ett scale-up företag inom logistik hade precis börjat samla in data från olika interna och externa källor för att visualisera mätvärden som företagsledningen kunde analysera. Processen att ta fram, rengöra och strukturera upp verksamhetsdatan, för att sedan aggregera, kalkylera och visualisera mätvärden tog tech-avdelningen hundratals timmar varje månad. Mätvärdena visade ofta data som inte stämde och de rapporter som togs fram var svåra för företagsledningen att förstå. Ledningsgruppen spenderade därför massor av tid på klargörande och kommunikation med tech-teamet istället för att fokusera på företagsutveckling.

Företaget sökte en lösning där man på ett automatiskt sätt kunde ge relevanta mätvärden inom säljcykler, fakturering och konvertering av kampanjer direkt till företagsledningen. Tech-teamet ville också dagsvis få tag i relevant data från Hubspot, Google Ads och Fortnox, kombinerad med publika dataset inmatat i en företagsdatabas, och använda datan till att genomföra avancerad statistisk analys samt träna AI/ML modeller.

Ett rymligt styrelserum som är uppsatt för ett möte, symobliserar effektiv KPI rapportering.

Vår lösning:

Kunden använde STOIX Metrics så att företagsledningen automatiskt kunde få visualiserade mätvärden för sälj, marknadsföring och ekonomi från Hubspot, Google Ads och Fortnox och genomföra analys för verksamhetsförbättring. Med hjälp av Union Alls sökmotor för externa dataset kunde de också berika sin analys med publika dataset, exempelvis finansiell data. Ett exempel var att man ville förstå hur lång ledtid en säljare hade från första kontakt till stängd och fakturerad affär. Detta analysunderlag fick kunden automatiskt visualiserat i STOIX Metrics.

För att tech-teamet skulle få tillgång till den rengjorda och strukturerade verksamhetsdatan använde de STOIX Metrics som automatiskt dagligen exporterade all data från Hubspot, Google Ads och Fortnox API till deras PostgreSQL databas.

Resultat:

Med hjälp av STOIX och UnionAll fick kunden ett robust och tillförlitligt system där företagsledningen kunde genomföra sälj, fakturering och marknadsföringsanalys dagligen. Företaget sparade över 200 KSEK månaden både från tech-avdelningen och i ledningsgruppen genom att automatisera hela flödet. Säljcykeln inom företaget förkortades även med 20% vilket ledde till en ökad mängd affärer.

Har du liknande utmaningar på ditt företag eller andra utmaningar inom datadrivet beslutsfattande? Vi är här för att hjälpa dig att lösa dina behov. Kontakta oss idag, och låt oss tillsammans arbeta mot dina datadrivna mål.